donderdag 24 maart 2016

Aanslag AirPort Brussels

Wat was dat schrikken afgelopen dinsdagochtend. Ik was aan het werk en ging de cliƫnten voor de tv laten zitten zodat ze koffietijd konden kijken. Tot mijn schrik kwamen toen de berichten langs van een aanslag op Zaventem en op de metro in Brussel.
Snel iets anders op gezet want hier zitten die oudjes niet op te wachten. Na werktijd voor de tv en toen kwamen de verschrikkelijke berichten voorbij. Wat een ravage en al die arme mensen die om het leven zijn gekomen. 2 jonge mensen uit Maastricht die op het moment van de ontploffing met het thuisfront aan het bellen waren. De moeder hoorde het glasgerinkel en toen niets meer...
Nog altijd niet gevonden. Wat een ellende.
Wij vertrekken over 4 weken vanaf  Brussel! Je begint dan toch te twijfelen of dit nog kan goed komen voor die tijd. Het vliegveld is voorlopig nog gesloten ivm onderzoek.
Maar eens op twitter gaan lezen bij United. Alle vluchten tot 12/4 kunnen worden omgeboekt naar andere vliegvelden. Wij vertrekken 26/4. United tweette dat we eventueel toch kunnen omboeken.
Maar ja, willen we dat? We hadden nu goede vluchten en plaatsen. En qua veiligheid zal het nu wel optimaal zijn. Maar het is toch een akelige gedachte, wij in de vakantiestemming terwijl er  een maand geleden mensen het leven lieten. De vluchten vanaf Amsterdam zitten ver vol of hebben ongunstige tijden of twee maal overstappen. Vanaf Dusseldorf is ook niet optimaal.
Ik denk dat we eerst maar eens rustig afwachten hoe het zich verder ontwikkeld.
Maar de wereld is langzaam gek aan het worden.