zaterdag 7 mei 2016

Circle B Bar Reserve

Vandaag rond 11.00 uur vertrokken naar Circle B Bar reserve. Dit kreeg op tripadvisor bijna alleen maar 5*.
We komen al zo veel jaren naar Florida maar hier zijn we nog nooit geweest. Het ligt een half uur van Haines City vandaan. We reden over de binnenwegen om zoveel mogelijk authentiek Florida te zien.
Het park is gratis, er is een visitorcentrum waar je informatie kunt krijgen.
Als eerste hebben we alligatoralley gelopen, volgens de vrijwilliger zaten er rond de 4000 alligators. En we hebben er heel veel kort bij gezien. Prachtige natuur, ontelbare vogels, schildpadden en slangen. Je hoort allerlei geluiden waaronder de pigfrog, je hebt een idee dat er een horde varkens achter je loopt, zo'n geknor. We zagen de kalkoengier, redshoulder adelaar, ahinga, witte Ibis, reigers in alle kleuren. En vlak voor Johns voeten gleed er een slang over het pad, de southern black racer.
Ongevaarlijk maar toch schrikken. We hebben uiteindelijk alle trails gelopen, dit duurt ongeveer 3 uurtjes. Dus goed te doen, het was niet te warm, rond de 27 Gr . We hadden genoeg proviand en water, alleen geen zonnebrandmiddel. Dus allebei armen en schouders verbrand. De DEET hadden we wel mee, dus voor ons geen muggen.
 John had de slang niet op de foto en wilde dit toch echt wel, dus wij zoeken, maar helaas. Tot...
We het park wilden verlaten en er een voor mijn voeten lag, snel fotocamera erbij en jawel, klik!
Voor John the icing on the cake. Al met al een prachtig park met genoeg wildlife voor iedereen, een dikke aanrader. Voor ons een dag met een gouden randje.




























Lakeland Mall

Gisteren een dagje naar de Mall , eerst wachten op Zappos.com voor de levering van de Heelys  voor twee van onze kleinkinderen. Toen we die binnen hadden, even facetimen om te kijken of we de goede hadden. En jawel, kleinkinderen blij, opa en oma ook blij.
Toen naar de Mall, we hadden voor een ander kleinkind iets besteld en dat moesten we hier oppikken.
Nog even geshopt bij Victoria Secret voor de meisjes, gegeten in de foodcourt en toen op weg naar  buiten langs de browstore. Ik wilde mijn wenkbrauwen laten doen dmv threading. Nou had die mevrouw een ander idee van mooie wenkbrauwen dan ikzelf. Back to the seventies ! John vond dat ik er fris uitzag! Ja dat zal wel met bijna geen wenkbrauwen meer, maar het groeit hopelijk wel bij. De temperatuur gaat de goede kant op, het wordt heet, yeah.



donderdag 5 mei 2016

Villa Haines City

vandaag hebben we ons gesetteld in de villa.
Er waren wat kleine probleempjes die we gemeld hebben en die bijna allemaal zijn opgelost.
Heeft wel wat e-mailverkeer gekost, de eigenaren verhuren pas sinds oktober en hebben niet nog niet helemaal in de vingers. Ze zijn echter wel bereid om alles op te lossen, dus dat scheelt.
En we zijn er nu ook achter dat we toch wel kieskeurig zijn en niet te veel moeten verwachten.Wij huren echter al heel lang villa's en worden daardoor ook "a little picky". Maar de villa is prachtig.
We hebben niks gedaan dan even shoppen bij Ross dress for less en voor de rest gehangen in huis en onder de lanai. Het is 26 Gr maar veel wind, dus nog niet echt het weer dat wij gewend zijn. Maar het wordt beter.


















Op weg naar Florida

Vandaag al vroeg op weg naar Florida, het is een lange rit. We willen een uitstapje maken naar Jekyl Island. Om precies te zijn Driftwood  Beach, dit op aanraden van een forumlid.
Dus alles ingepakt en opgeruimd en on the Road again. Savannah was weer mooi, vooral de parken en. De oude huizen met hun grote bomen vol met Spaans mos.
Nu op weg naar de villa in Haines City.
We moeten een half uurtje omrijden voor Jekyl Island. Je betaald $6 entree per auto, dus dat valt mee.
Jekyll Island is een mooi rustig eiland, hier wonen ook de nodige miljonairs en ik kan me voorstellen waarom. Het was erg rustig, heerlijk. Je vindt er mooie stranden, genoeg eetgelegenheden, voldoende parkeerplaatsen en fietspaden. Wij komen echter voor Driftwood beach.
Als je op het strand aankomt zie je een surrealistisch beeld.  Zo mooi, we waren er maar met een paar andere mensen, heerlijk rustig. Mooie kalme zee en prachtige stillevens. Het enige nadeel zijn de hordes muggen die je te lijf zodra je uit de auto stapt, dus goed ingesmeerd met DEET.
Nadat we hier tijdje hebben rondgekeken , terug naar de auto. We moesten nog 4 uur rijden.
Het vele autorijden begint nu wel te vervelen. Ben blij dat we het de komende 10 dagen rustig aan kunnen doen.
Florida verwelkomt ons met regen en dat zal voorlopig niet ophouden. Het heeft tot 23.00 uur geregend. Maar wat er nu uitvalt, valt morgen niet meer.
Na een lange rit aangekomen bij de villa. Deze is prachtig, mooi ingericht, schoon en erg groot voor ons tweetjes. We hebben een lanai, dus we kunnen buiten zitten mocht het nog vaker gaan regenen.
Op dit moment is het droog, veel wind en ook niet echt warm. Zo rond de 25 graden, het is thuis zelfs nog warmer.
Ik hoop dat het snel warmer wordt, liefs 30 Gr voor mij.
Ik zal nu alleen nog posten als we leuke dingen doen, voorlopig even uitrusten en ook shoppen niet te vergeten. Foto's van de villa volgen nog.












dinsdag 3 mei 2016

Baywatch at Tybee island

Vandaag al weer de laatste hele dag in Savannah. We besluiten om naar Tybee Island te gaan.
Het is een ritje van een half uurtje en we parkeren vlakbij het strand. We lopen naar de zee en al snel kunnen we niet meer verder. Wat blijkt, er zijn opnames voor de nieuwe Baywatch film met Zac Ephron en the Rock, ook Pamela en David Hasselhof komen er in voor. Er werd net een stunt met een motorrijder opgenomen. Wat een werk en wat een hoop mensen die allemaal een kleine taak hebben.
Er stonden ook veel figuranten in de brandende zon te wachten. Al met al duurde de opname wel zeker anderhalf uur en dat voor een scène van 30 seconde. We hebben alleen de stuntdubbel van Pamela gezien, helaas niet the Rock en Pamela. We willen de film wel zien als hij uitkomt, kijken of we de scène herkennen. We hebben op ons gemak een kopje koffie gedronken en naar de opnames gekeken. Toen het begon te stortregenen zijn we weer terug naar Savannah gereden.
Even geluncht, met het thuisfront gefacetimed en toen weer gaan wandelen door het historic district.
We wilden graag naar Chippewa square. Hier stond ooit de bank waar de opnames van Forust Gump plaatsvonden. Hij sprak hier de legendarische woorden :
" My mamma said, life is like a box off chocolat, you never now what you get".
De bank hebben ze moeten verplaatsen omdat er regelmatig verkeersopstoppingen waren.
Wij zijn nu al op twee Forest Gump plaatsen geweest, vorig jaar waren in Monument Vally bij milemarker 13. Hier stopte hij met rennen en draaide om, er is hier een plaquette geplaatst.
Daarna nog naar de kerk van John the Baptist en Forsyth Park.
We logeren zo centraal dat we overal lopend naar toe kunnen, relaxed.
Vanavond nog een maal naar Riverstreet, terrasje gezeten en lekker gegeten bij de Griek.
Morgen naar Florida.
Foto's helaas in de verkeerde volgorde geplaatst maar het is niet makkelijk op een iPad  om het goed te krijgen. Soms mis ik mijn laptop.
Hier onder het webadres van onze foto's .