zaterdag 30 april 2016

Cades Cove

Na een heerlijk ontbijtje doorJohn gemaakt, weer op tijd in de auto.
Vandaag willen Cades Cove gaan rijden. Dit is 11 mijl lange rondweg in een groen dal in de Smoky Mountains.
Hier staan nog oude nederzetting huizen van de eerste bewoners.
Deze pioniers kwamen hier begin 19e eeuw naar toe. Ze overleefden de eerste winter dankzij de Cherokee indianen die hun voedsel met hun deelden. De nakomelingen van deze Olivier hebben nog tot 1934 in Cades Cove gewoond. Toen werd Smoky Mountains een nationaal park. Velen liggen hier ook begraven en er zijn nog oude kerken en kerkhoven. Het is een prachtige maar zeer drukke route en je staat dan ook regelmatig in de file. Maar zodra je stil moet staan weet dat er iets aan staat te komen. Zo hebben we een mamabeer met twee jongen gezien, herten en nog een mamabeer met drie jongen. Prachtig !
Je kunt er ook weer trails lopen maar wij hebben door onze veelvuldige stops hier geen tijd meer voor gehad. We hebben ongeveer 6 uur erover 11 mijl gedaan. Het weer was al die tijd heerlijk, rond de 27 Gr .
Toen we het park uit wilden rijden, kwamen langs een jonge beer.
Ongeveer 2 jaar oud, die op zijn gemakje aan het eten was. Hier hebben we een hele poos naar staan kijken, op 10 meter afstand. Dit is zo gaaf. Toen het hard begon te regenen zien we door gereden. Maar dit was toch echt wel het mooiste moment. We hebben er absoluut geen spijt van dat we de reis naar de Smokys hebben gemaakt, zeer de moeite waard. De condo was klein maar mooi en vlakbij het park en parkway waar allerlei restaurants en barretjes zijn. 
Morgen gaan we de Blue Ridge Parkway rijden naar Ashville.




vrijdag 29 april 2016

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains
Na een ongestoorde nachtrust, gaan we vandaag de Smokys verkennen. Eerst een uitgebreid ontbijt bij Crocketts breakfast camp. Dit is een aanrader, alleen al de aankleding is leuk en het ontbijt was lekker. Dan beginnen we in het park met een klim naar Clingmans dome. Dit is het hoogste punt van het park en hier heb je op een onbewolkte dag een prachtig uitzicht. Wij hadden een hele zonnige dag met in het dal 28 Gr , maar boven nog maar 14 Gr en veel wind.
Maar je moet wel werken om boven te komen, 6643 feet omhoog.
Dat is 2025 meter gestaag omhoog lopen. Na de vele trappen van gisteren was dit zeer pijnlijk, tel daarbij op de slechte longen van John en je hebt het tempo van een slak. Maar we hebben het gehaald en het uitzicht was prachtig. Nog enkele uitkijkpunten gedaan, kleine trails gelopen en toen even naar Pigeon Forge voor een Walmart. Pigeon Forge is zo kitch dat het leuk is. Je kijkt je ogen uit, dit kan alleen in Amerika.
Toen weer terug naar het park waar we de Roaring Fork motor trail gereden hebben. Rond 17.00 uur zou je de meeste kans hebben om wildlife te zien, helaas, een squirl, kalkoen en een vink was alles wat we gezien hebben. Nog geprobeerd om een stukje te klimmen maar de kuiten werkten niet meer mee. Maar de route is prachtig met watervallen, vergezichten en riviertjes .
Morgen weer een andere route en andere trails.
Nu, echt helemaal tuti kaputi op de bank.
Helaas is het internet zo langzaam dat foto's oploaden niet lukt.....
Toch nog een paar gelukt.










donderdag 28 april 2016

Van Georgia naar Tennessee

Nou zoals we al dachten, de buren hebben de hele nacht de tv aan gehad.
John was het om 5.00 uur helemaal zat. Naar beneden naar de receptioniste en zijn beklag gedaan. Zij ondernam gelijk actie en belde onze buren. En toen brak de hel los. Onze buurman was het er niet mee eens, zij waren het niet. Zijn moeder was dement, hij kwam uit Las Vegas, hij kende de eigenaresse en zijn moeder was ook nog eens beroofd van $1000. Hè, waar gaat dit over? Ondertussen was de tv wonderbaarlijk ineens uit! You see, it wasn't us. We zijn maar opgestaan en op tijd vertrokken naar Talullah state park.
Dit was een kleine omweg naar Smoky Mountains, maar zeker de moeite waard. Het weer was heerlijk en ze hebben erge leuke uitkijkpunten. We kwamen er Brabanders tegen waar we een stuk van de trail mee gelopen hebben. Zij waren gisteren aangekomen en gingen hun dochter in Charlotte opzoeken.
Ook hebben we een praatje gemaakt met een koppel uit Korea, die sinds 3 maanden gepensioneerd waren en nu in Tennessee woonden. De man was zelfs al eens in Nederland geweest, naar het huis van Hidding kijken. Die was toen de bondscoach van het Koreaanse voetbalelftal, wonderlijk, maar echt waar.
We zijn naar de bodem van de canyon gelopen via heel veel trappen, uitzicht was magnifiek, met een kleine waterval.








Alleen moesten we deze trappen ook weer op, en herstellende van een longontsteking, zeker voor John, niet echt prettig. Al met al toch een kleine drie uur gewandeld. Toen door naar Gatlinburg, waar we al een klein stuk van de Smoky Mountains hebben gezien. We zijn van Georgia, via Nord Carolina naar Tennessee gereden.


Ingecheckt in onze condo, klein maar erg leuk. Hier blijven we drie nachten. Gatlinburg is net Valkenburg, alleen met allemaal Hillbilly's. Nog wat gaan eten en nu gaat het lichtje langzaam uit. Het was een lange dag. Het internet is erg langzaam, dus de foto's volgen nog.

woensdag 27 april 2016

Georgia on my mind

Om 23.00 uur gingen de oogjes dicht en hebben we lekker geslapen totdat de wekkerradio begon te schreeuwen. Jawel, de vorige hotelgasten hadden de wekker gezet en wij hadden hem niet uitgezet. Nog even gesnoezeld en toen maar op tijd op gestaan. We hebben een lange autorit voor de boeg.
Van Orlando naar Locust Grove, Georgia.

Het weer is in elk geval goed.

Volgens de routeplanner een rit van dik 6 uur. Als alles meezit natuurlijk en dat was niet zo... Er was een ongeluk gebeurd op de I75 en hier hebben we bijna twee uur in gestaan. Er is toch niks aan te doen dus hebben we er maar het beste van gemaakt. Kwamen allerlei mooie en rare voertuigen tegen. De witte jeep is die van ons, de gele corvette hadden we graag willen hebben😜




Van tijd tot tijd een korte pauze en na  8 uurtjes gearriveerd bij het Redroof inn hotel in Locust Grove.
Hier kregen we in eerste instantie een verkeerde kamer toegewezen maar dit werd snel rechtgetrokken en kregen we een grote kamer met koelkast en microwave maar wel naast naar m.i. dove mensen.
We kunnen meegenieten van hun tv keuzes, als ze vannacht maar stil zijn.
Lekker gaan eten bij American Delli. Nu weer aan de wijn en bier, but hey, we're on holiday.
Morgen naar Gatlinburg met een kleine omweg door Talullah State Park

dinsdag 26 april 2016

We zijn op weg

Vandaag is de dag van vertrek, eindelijk.
Gisteren nog een laatste check up bij de dokter, nieuwe medicatie en ready to go.
Gisterenavond ingecheckt bij het Ibis hotel, nog een laatste borrel en op tijd naar bed. Vandaag al op tijd naar Schiphol. Na alle berichtgevingen over de opgevoerde veiligheidsmaatregelen, willen we ons niet hoeven te haasten.
Maar alles ging heel smooth. We waren zo overal door heen. We hadden premier access en economy plus plaatsen, dat was heel relaxed.
De vlucht ging voorspoedig, het was wel een oud toestel met een héél klein schermpje.

Maar je kon op je tablet of laptop via WiFi ook het entertainment aanbod zien. Maar veel hebben we niet gezien. We kregen volop eten en drinken inclusief alcohol. Je had weer keuze uit pasta of chicken. Wij kozen de chicken, en eerlijk is eerlijk, het was niet te eten. Maar beter dan niets.

In Washington hadden we een layover van bijna 3 uur maar dit was wel lekker. Alleen werd ik er bij de douane uitgepikt. Er zat iets raars in mijn handbagage. Dat was mijn esigaret die was gaan lekken, waardoor alles naar " café latte" rook. De supervisor werd erbij gehaald, proefjes genomen en in de drugsdetector en toen werd ik ook nog uitgebreid gevisiteerd door een vrouwelijke beambte. Het blijkt maar weer, smoking is dangerous for your health. Daarna even de benen strekken en de eerste hamburger en frites eten.
Weer mochten we premier access boarden, op tijd de lucht in en op naar Orlando.
De vlucht verliep snel en om 20.00 uur waren we in Orlando.
Onze bagage was Priority doorgelabeld dus al snel stonden we bij Alamo. Hier konden we zelf een auto uitzoeken. We hadden een midsize SUV gehuurd maar er stonden alleen maar minivans en groter. Die mochten we ook nemen maar die vonden we te groot voor ons tweeën. Toen kwam er net een nieuwe Jeep Cherokee aanrijden en die hebben we genomen. Heel mooi!
Nu lekker gedoucht en genietend van een wijntje en biertje in ons eerste hotel. Dadelijk lekker slapen, morgen hebben we een lange rit voor de boeg.
Foto's volgen....