zaterdag 7 mei 2016

Circle B Bar Reserve

Vandaag rond 11.00 uur vertrokken naar Circle B Bar reserve. Dit kreeg op tripadvisor bijna alleen maar 5*.
We komen al zo veel jaren naar Florida maar hier zijn we nog nooit geweest. Het ligt een half uur van Haines City vandaan. We reden over de binnenwegen om zoveel mogelijk authentiek Florida te zien.
Het park is gratis, er is een visitorcentrum waar je informatie kunt krijgen.
Als eerste hebben we alligatoralley gelopen, volgens de vrijwilliger zaten er rond de 4000 alligators. En we hebben er heel veel kort bij gezien. Prachtige natuur, ontelbare vogels, schildpadden en slangen. Je hoort allerlei geluiden waaronder de pigfrog, je hebt een idee dat er een horde varkens achter je loopt, zo'n geknor. We zagen de kalkoengier, redshoulder adelaar, ahinga, witte Ibis, reigers in alle kleuren. En vlak voor Johns voeten gleed er een slang over het pad, de southern black racer.
Ongevaarlijk maar toch schrikken. We hebben uiteindelijk alle trails gelopen, dit duurt ongeveer 3 uurtjes. Dus goed te doen, het was niet te warm, rond de 27 Gr . We hadden genoeg proviand en water, alleen geen zonnebrandmiddel. Dus allebei armen en schouders verbrand. De DEET hadden we wel mee, dus voor ons geen muggen.
 John had de slang niet op de foto en wilde dit toch echt wel, dus wij zoeken, maar helaas. Tot...
We het park wilden verlaten en er een voor mijn voeten lag, snel fotocamera erbij en jawel, klik!
Voor John the icing on the cake. Al met al een prachtig park met genoeg wildlife voor iedereen, een dikke aanrader. Voor ons een dag met een gouden randje.




























2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's en behoorlijk wat wildlife, ik ga het park op ons lijstje zetten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi park en jullie hebben flink wat wildlife gezien. Die slang, brrr.
    Mooie villa ook trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen