zaterdag 30 april 2016

Cades Cove

Na een heerlijk ontbijtje doorJohn gemaakt, weer op tijd in de auto.
Vandaag willen Cades Cove gaan rijden. Dit is 11 mijl lange rondweg in een groen dal in de Smoky Mountains.
Hier staan nog oude nederzetting huizen van de eerste bewoners.
Deze pioniers kwamen hier begin 19e eeuw naar toe. Ze overleefden de eerste winter dankzij de Cherokee indianen die hun voedsel met hun deelden. De nakomelingen van deze Olivier hebben nog tot 1934 in Cades Cove gewoond. Toen werd Smoky Mountains een nationaal park. Velen liggen hier ook begraven en er zijn nog oude kerken en kerkhoven. Het is een prachtige maar zeer drukke route en je staat dan ook regelmatig in de file. Maar zodra je stil moet staan weet dat er iets aan staat te komen. Zo hebben we een mamabeer met twee jongen gezien, herten en nog een mamabeer met drie jongen. Prachtig !
Je kunt er ook weer trails lopen maar wij hebben door onze veelvuldige stops hier geen tijd meer voor gehad. We hebben ongeveer 6 uur erover 11 mijl gedaan. Het weer was al die tijd heerlijk, rond de 27 Gr .
Toen we het park uit wilden rijden, kwamen langs een jonge beer.
Ongeveer 2 jaar oud, die op zijn gemakje aan het eten was. Hier hebben we een hele poos naar staan kijken, op 10 meter afstand. Dit is zo gaaf. Toen het hard begon te regenen zien we door gereden. Maar dit was toch echt wel het mooiste moment. We hebben er absoluut geen spijt van dat we de reis naar de Smokys hebben gemaakt, zeer de moeite waard. De condo was klein maar mooi en vlakbij het park en parkway waar allerlei restaurants en barretjes zijn. 
Morgen gaan we de Blue Ridge Parkway rijden naar Ashville.




2 opmerkingen: