vrijdag 29 april 2016

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains
Na een ongestoorde nachtrust, gaan we vandaag de Smokys verkennen. Eerst een uitgebreid ontbijt bij Crocketts breakfast camp. Dit is een aanrader, alleen al de aankleding is leuk en het ontbijt was lekker. Dan beginnen we in het park met een klim naar Clingmans dome. Dit is het hoogste punt van het park en hier heb je op een onbewolkte dag een prachtig uitzicht. Wij hadden een hele zonnige dag met in het dal 28 Gr , maar boven nog maar 14 Gr en veel wind.
Maar je moet wel werken om boven te komen, 6643 feet omhoog.
Dat is 2025 meter gestaag omhoog lopen. Na de vele trappen van gisteren was dit zeer pijnlijk, tel daarbij op de slechte longen van John en je hebt het tempo van een slak. Maar we hebben het gehaald en het uitzicht was prachtig. Nog enkele uitkijkpunten gedaan, kleine trails gelopen en toen even naar Pigeon Forge voor een Walmart. Pigeon Forge is zo kitch dat het leuk is. Je kijkt je ogen uit, dit kan alleen in Amerika.
Toen weer terug naar het park waar we de Roaring Fork motor trail gereden hebben. Rond 17.00 uur zou je de meeste kans hebben om wildlife te zien, helaas, een squirl, kalkoen en een vink was alles wat we gezien hebben. Nog geprobeerd om een stukje te klimmen maar de kuiten werkten niet meer mee. Maar de route is prachtig met watervallen, vergezichten en riviertjes .
Morgen weer een andere route en andere trails.
Nu, echt helemaal tuti kaputi op de bank.
Helaas is het internet zo langzaam dat foto's oploaden niet lukt.....
Toch nog een paar gelukt.










4 opmerkingen:

  1. Zo dat was weer een flinke trip, kan mij voorstellen dat jullie behoorlijk uitgeteld zijn, maar het ziet er allemaal wel erg mooi uit! Veel plezier met de volgende trail/route

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Smoky Mountains is al weer om, morgen op weg naar Ashville.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, een klim van 2 km gaat je niet in je koude kleren zitten, ook niet als je wel helemaal fit bent.
    Maar wat een prachtig uitzicht daar zeg, krijg er helemaal zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Even een correctie. Clingmans Dome is met ca. 2.025 meter het hoogste punt van de GSM NP. We hebben niet de hele 2 kilometers omhoog gelopen hoor. De weg daar naar toe eindigt op een parkeerplaats 800 meter van de top. Deze laatste meters moet je te voet afleggen, wel steil, maar de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen